Om HiphopPortalen.se

Kärleken till hiphop – Om HiphopPortalen.se

Kärleken till hiphop är vad som är grogrunden och grunden för HipHopPortalen.se.

HipHopPortalen.se har kommit till genom lyssnandes på hiphop och rap sedan slutet av 80-talet. Från första hiphop beaten som omfamnade hjärtat och själen på ett sätt som bara kan beskrivas som en passion, en djupaste kärlek till musiken. Första kontakten med hiphop och rap kan minnas nästan som det var igår, det handlade om Public Enemy och deras låt Public Enemy No.1 som då var alldeles nysläppt, det var magiskt, så hårt, så kaxigt. Rhymesen behövs, basen, takten, känslan, råheten för att överleva nu och alltid.

HipHopPortalen.se har varit på många hiphop konserter genom åren, däribland rap grupper som The Roots, Gurus Jazzmatzz, Fugees, Mary J. Blige, Lauryn Hill, Kaney West, Common och många fler. Även svenska hiphop grupper som Latin Kings, Petter, Blacknuss, Timbuktu, Looptroop m.fl.

Med en DJ-bakgrund från 90-talet, lekte med skivorna, mixade maxisinglar med en Denon dubbel-CD och lekte med rytmer, takter och melodier. En djupare förståelse för musiken uppstod rent tekniskt. Här på HipHopPortalen.se kommer guldådern att plockas fram ur en enorm musiksamling med tyngst vikt på hiphop. Det allra renaste guldet kommer levereras som existerar inom genren i en jämn och stabil takt, likt hiphopens egen pulserande rytm.

Här finner du hiphop för en musik-connoisseur.

Bergsprängaren med kassettband såg till att hiphopen pumpade i rätt volym